TC Capelle Jeugdselectie | selectieronde op 9 maart 2018

Vrijdagmiddag 9 maart is er een nieuw voorspeelmoment om (wederom) in april te worden geselecteerd voor de jeugdselectie van TC Capelle. Jeugdleden tussen 5 en 17 jaar kunnen zich tot dinsdag 6 maart aanmelden.

Wat is selectietraining?
Selectietraining is een extra training, naast de reguliere training, en bedoeld voor de kinderen die zich nu al actief inzetten tijdens de les en die zich graag verder willen ontwikkelen in wedstrijdtennis op regionaal niveau. De club zou graag eigen jeugd opleiden voor de aansluiting bij de hoogste competitieteams en wil supergemotiveerde kinderen deze kans geven.

Naast een eigen bijdrage, wordt een deel van de selectietraining gefinancierd door de club. Op deze wijze wil TC Capelle deze gemotiveerde jeugd aan de club verbonden houden. Plezier en het beste uit jezelf halen zijn hierbij belangrijker dan het halen van de absolute top. Het selectietrainingsprogramma biedt in verschillende categorieën een gevarieerd programma om met name het wedstrijdniveau te verhogen. De selectie bestaat nu uit jeugdleden tussen de 5 en 17 jaar.

Voor wie is de selectietraining?
De selectiegroepen worden gevormd uit kinderen die meedoen aan de World Tour, Groene competitie of de reguliere competitie. Ook kunnen kinderen instromen die nu nog geen competitie spelen, maar dat wel gaan doen. De trainers en een afvaardiging van de jeugdcommissie (samen de selectiecommissie) zullen samen, op basis van objectieve criteria, een keuze maken wie in aanmerking komt. Er is per categorie een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Nu geselecteerd worden betekent niet automatisch dat je voor ‘altijd’ selecteert blijft. De selectiecommissie zal op basis van inzet, progressie en enthousiasme jaarlijks beoordelen wie er mee kan (blijven) doen.

Wij realiseren ons dat niet geselecteerd worden een teleurstelling kan zijn. Wij willen daarom benadrukken dat de jeugdcommissie voor alle kinderen regelmatig leuke evenementen organiseert. De focus van de jeugdcommissie en de club ligt niet alleen op de selectie, maar bij alle jeugd. Niet geselecteerd worden is dus zeker niet het einde van de wereld, wanneer je flink doortraint, is er altijd een herkansing mogelijk.
 
Wat vragen wij?
Als je mee zou willen doen aan de selectietraining, wordt het volgende van je verwacht:
·         – Meedoen aan de competitie (Worldtour, voorjaars- en herfstcompetitie KNLTB)
·         – Meedoen aan de clubkampioenschappen
·         – Meedoen aan TC Capelle open jeugdtoernooi
·         – Minimaal 2 KNLTB toernooien per jaar spelen
·         – Minimaal 1x in de week trainen bij de tennisscholen op de club
·         – Betrokkenheid van de ouders
·         – Regelmatig vrijspelen
·         – Eigen bijdrage van € 5,- per uur training

Door wie en wanneer?
De selectie-zomertraining start in de eerste week van april en loopt tot en met september 2018. De trainingen zijn voor de jongste jeugd (rood/oranje/groen) op maandag en de overige jeugd (t/m 14 jaar en t/m 17 jaar) op vrijdag. Selectietrainingen worden verzorgd door toptrainers van Mejor en Alexander Hellinga.
 
Selectiedag en aanmelden
Op vrijdagmiddag 9 maart, tussen 16.00 en 18.00 uur. Per leeftijdsgroep zullen de kinderen worden uitgenodigd om maximaal een half uurtje voor te spelen. Hierbij zullen de kinderen met elkaar, tegen elkaar en in oefenvormen tennissen. De selectiecommissie zal op basis hiervan beoordelen welke kinderen in de verschillende selectietrainingsgroepen worden ingedeeld.

Aanmelden kan tot dinsdag 6 maart 2018 door onderstaand formulier in te vullen of via jeugd@tccapelle.nl o.v.v. voornaam, achternaam en leeftijd. Uiterlijk donderdag 8 maart worden aanmelders geïnformeerd over het tijdstip waarop men wordt verwacht op de selectiemiddag.

Mail vragen of opmerkingen naar jeugd@tccapelle.nl.

Aanmelden selectiemiddag voorjaar 2018


Voornaam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Geboortedatum (verplicht)

E-mail adres(verplicht)

Mobiel nummer jeudige

Bij welke leraar les je momenteel (verplicht)

Naam ouder/verzorger (verplicht)

Mobiel nummer ouder (verplicht)

Opmerkingen