Wat moet die computerknul op de baan?

Onderuit gezakt op de bank zap ik wat rond. Niks op de TV. René Froger schuift door mijn beeld. Hij jammert over zijn multifocááááááálen in een commercial van een brillentoko waar ik de naam even van kwijt ben. Gut wat een ellende als je zo aan je geld moet komen. Ik zap snel door. Dan komt er ineens een tennisbaan voorbij. Het spelletje zelf spelen is leuker dan ernaar kijken maar ik blijf hangen. Want er valt me iets op. Is dat Bill Gates op die baan? Wat moet die daar nou? Misschien moet ie wat bijbeunen. Zou me niks verbazen. Met die schamele tachtig miljard op de bank zou ik ook nerveus worden hoe de bloedjes van kinderen te onderhouden de rest van de maand. Maar het wordt nog gekker als Roger Federer in beeld verschijnt. Gaan die jongens nou dubbelen? Serieus? Een interviewer stelt ze wat vragen. Over de taakverdeling. Tsjonge. Da’s een simpele lijkt me. De bal moet over dat witte ding daar in het midden. Hoe moeilijk kan het zijn. Nou, als jullie mij de laatste weken hebben zien aanmodderen om dat voor elkaar te krijgen? Maar daar gaat het nu niet om. Roger legt uit dat Bill er staat voor de puntentelling want Bill is goed met cijfertjes. Roger is er voor het loopwerk. Dat moet hem wel lukken schat ik. Bill loopt naar de bank waar zijn tas staat. Nu wordt het interessant want ik ben razend benieuwd wat ie eruit gaat trekken. Een racket? Of een laptop? Dat laatste zou logisch zijn. Alle psychologen roepen al jaren dat je dicht bij jezelf moet blijven. Voor Bill is dat een laptop. Bovendien zijn er genoeg filmpjes op Youtube van figuren die met een laptop een ferme tik uitdelen. Zo’n tennisbal mag geen probleem zijn. En als het niet werkt dan start hij die laptop gewoon opnieuw op. Met Windows is dat doorgaans de enige manier om de boel aan de praat te houden.

De partij gaat los. Wie er aan de andere kant van het net staan is me niet duidelijk maar de reporter legt uit dat één van de twee de nummer negen van de wereld is. Dus die zou ook moeten kunnen tennissen. Federer neemt er zijn gemak van en gaat er op zeker moment bij zitten. Vlak achter het net. Wel ja joh! Met zo’n salaris te beroerd om op de benen te blijven staan? Het mot niet gekker worden. Eerlijkheidshalve moet dan wel vermeld worden dat ie ook dan gewoon alles terugslaat. Dat dan weer wel. En Bill? Dat valt me niet tegen. Bill heeft best een aardige backhand. Maar die kan de beste trainers ter wereld gewoon laten invliegen natuurlijk. Dat kan z’n bankrekening wel lijden.

Het betreft hier een benefietwedstrijd. Voor welk goed doel heb ik niet meegekregen maar de partij is echt leuk om naar te kijken. Er wordt wat heen en weer gedold en ik vermaak me prima. Het publiek in het vrijwel uitverkochte stadion trouwens ook. Ik hoop dat er een hoop is binnengehaald voor het goede doel. En ze mogen het vaker doen. Geinig.

Andere opvallende dingen? Het weer uiteraard. Het ene moment sta je met een berenvel, ijsmuts en handschoenen op de baan, een paar dagen later zijn korte broek en T-shirt haast te warm en dan weer een paar dagen later moet dat berenvel weer om. Vermoeiend. Ik denk, ik zal die Donald Trump eens bellen. Die heeft overal verstand van. Klimaatverandering is zijn ding. En hij heeft een enorm IQ. Zegt ie zelf.
“Hi Donald”.
Ik mag Donald zeggen.
“It’s freezing cold on our court over here!”
“Where is ‘here’?”.
Goeie vraag.
“The Netherlands!”
“America First!”
Pfffffffff.
Pleurt op.
Eikel.

Ron Putting