Alexander Hellinga (school Hellinga)

Alexander Hellinga zag het levenslicht in 1959. Op zijn zesde startte hij met tennislessen van Jan Kraaijkamp op tennispark Het Centrum midden in Rotterdam. Op latere leeftijd werd Alexander een actieve competitietennisser van onder andere Phoenix, TOEGH en CTC. Met het herenteam van Phoenix speelde hij jarenlang in de Ere divisie, waarmee hij drie maal tweede werd. In 1981 zette Alexander de stap om van zijn hobby zijn beroep te maken. Na een stage bij De Hartel en het behalen van zijn KNLTB trainerscursussen A en B ging hij aan de slag als tennisleraar, eerst bij Phoenix, later ook bij ’s Gravenhout en CTC. Na de oprichting van TC Capelle in 2011 is hij direct voor onze club aan de slag gegaan.

Hans Levering (school Mejor Sports)

Zowel binnen als buiten het team heeft hij diverse ‘bijnamen’ De kleine grijze tenniskabouter is daar één van….. en als zijn collega’s hem op de kast willen krijgen spreken ze hem aan met ‘baas’. En als hij ergens allergisch voor is, is het wel het woord ‘baas’. Met ruim 20 jaar ervaring en met Nederlandse, Spaanse en Amerikaanse licenties op zak is Hans wel de meest ervaren kracht binnen het team van Mejor Sports. In overleg en in samenspraak met het team zet hij de ‘lijnen’ uit. Daarbij is hij de trotse vader van twee sportieve jongens… Als hij niet op de baan staat, zal hij wel een balletje slaan met Hidde of Boaz.

Sumatera (school Mejor Sports)

‘Ze is dan wel niet de grootste, maar staat wel haar ‘vrouwtje’ zowel op als naast de baan. Met haar opleiding aan het Albeda College en een licentie van de K.N.L.T.B. is ze vier dagen per week op de tennisbaan te vinden. Juf ‘Suma’ versterkt sinds oktober 2016 het Mejor Sports team en is altijd bereid om een uurtje eerder te komen of een training over te nemen van een collega. Als ze niet aan het werk is speelt ze graag een partijtje voor de lol of traint met haar teamgenoten.

 

Ruben (school Mejor Sports)

Tijdens de competitie speelt hij in twee teams. Niet tegelijkertijd, maar wel op zaterdag en zondag. Minimaal vier partijen in een weekend, op niveau 3 en 4 zegt wel genoeg. Zijn bijnaam is ‘el liebre’ (de haas) want snel is ‘ie! Maar naar ‘zoef de haas’ luistert hij ook wel. Ruben is echt razendsnel en vooral vast, heel vast.  Ruben heeft in het verleden veel met en bij Lodewijk getraind, en nu werken zij veel samen. Na zijn opleiding en stageperiode is Ruben gestart met zelfstandig lesgeven. Hij vindt het heerlijk om ‘punten’ te spelen tijdens de training. Het positieve ‘commentaar’ van cursisten is dat ze hem per punt ongeveer vier keer voorbij moeten spelen… alles komt namelijk terug! Ga de uitdaging zelf maar eens aan door Ruben van hoek naar hoek te sturen, dan ben je weer een ervaring rijker…Weet dat je ‘gewaarschuwd’ bent!

Jorieke (school Mejor Sports)

Voor haar ‘stageperiode’ is ze cum laude geslaagd, vandaar dat ze het ‘aanstormend talent’ wordt genoemd. Op woensdag en vrijdag neemt ze een aantal groepen voor haar rekening. Op andere dagen is zij nog druk met haar andere sport; korfbal op hoog niveau. Jorieke houdt van hard en strak slaan; om niet te zeggen heel hard tegen de baseline aan en het liefst heel strak over het net. In de komende periode zal Jorieke vooral op ‘parttime’ basis aan het werk zijn voor Mejor Sports en haar werk combineren met haar studie; het toerisme blijft ook één van haar interesses.

Desmond (school Mejor Sports)

Van origine afkomstig uit Sierra Leone, in Nederland getrouwd en trotse vader van kleine Roy. Desmond is niet alleen een hele goede tennisser, hij kan ook heel goed, echt heel goed voetballen! Zijn licentie van de ITF (International Tennis Federation) is inmiddels omgezet naar een licentie ven de K.N.L.T.B (de Nederlandse Tennisbond) en werkt gedurende de week een groot aantal uren op beide locaties in Capelle. Zijn bijnaam binnen en buiten het team is ‘mister Big Smile’ en hij doet deze naam meer dan eer aan. Desmond is goedlachs, vrolijk, enthousiast en gedreven. Wanneer je ‘Goed zo! Dat is het! En ‘Wij gaan alle ballen snel rapen!’ over het park hoort schallen, weet je dat hij aan het werk is.