Vertrouwenscommissie

 

 

 

 

 

Even voorstellen:

Monica Boevé en Frank Coomans, vertrouwenspersonen bij TC Capelle

Graag willen wij ons voorstellen als de vertrouwenspersonen van TC Capelle voor leden en vrijwilligers en uitleggen waarvoor men met ons contact kan opnemen.

Bij ongewenst gedrag gaat het om klachten over discriminatie, intimidatie en daardoor ontstane druk en verlies van plezier. Het criterium is, dat het gedrag van een ander als ongewenst wordt ervaren. Denk aan roddelen, belachelijk maken, iemand buitensluiten, bang maken, chanteren. Je kunt ook denken aan verbaal geweld zoals schelden, beledigen en jennen. Ook seksueel getinte grappen of opmerkingen over het uiterlijk van iemand kunnen kwetsend of intimiderend zijn, net als ongewenste aanrakingen.

Wanneer je te maken krijgt met ongewenst gedrag van een ander, weet je niet altijd wat je moet doen. Vooral niet wanneer je in een afhankelijk positie staat ten opzichte van de persoon die jou intimideert of discrimineert. Hoe moeilijk je het ook vindt, het is altijd goed er met iemand over te praten die je vertrouwt. Dat kan een vriend of vriendin zijn, een ander lid of iemand van het bestuur. Het kan zijn dat je, door de aard of de ernst van het ongewenste gedrag, daar met hen niet over kunt of wilt praten. In die gevallen kun je gebruik maken van de diensten van de vertrouwenspersonen.

Wat kunnen wij voor je doen
Luisteren naar jouw verhaal, of je nu een duidelijke of een onduidelijke klacht hebt. Je twijfels en vragen met je bespreken en je helpen zicht te krijgen op je situatie.
Wij kunnen je begeleiding, advies en informatie geven en je ondersteunen bij eventueel verder te nemen stappen. Hieronder vind je onze gegevens. Je kunt ons op elk moment mailen en wij zullen zo snel mogelijk antwoorden.

Vertrouwelijkheid
Het gaat er natuurlijk om dat er een oplossing komt voor de situatie, je er verder geen last meer van hebt en je weer met plezier kunt tennissen. De vertrouwenspersonen ondernemen geen stappen zonder jouw uitdrukkelijke toestemming, hebben een onafhankelijke positie en kennen een geheimhoudingsplicht.

Monica Boevé (06-31746205) en Frank Coomans (06-28250900)
vertrouwenscommissie@tccapelle.nl