Padel bij TC Capelle

De sport Padel 

Padel kent in Nederland de laatste jaren een flinke opmars en die lijkt nog niet te stoppen. Het is een echte hit! Het aantal KNLTB leden dat padel speelt groeit nog steeds elke dag! Niet zo gek ook. Hoewel padel echt een unieke sport is kun je aan de baan, de glazen wanden en het racket zien dat het raakvlakken heeft tennis, squash en ook met beachball. Twee teams (altijd dubbels!) spelen tegen elkaar op een mini- tennisbaan die is omringd door glas- en gaas hekwerk. Dit glas en het hekwerk mag worden gebruikt in het spel, waardoor padel een unieke meerdimensionale sport is, waarbij spectaculaire punten op ieder niveau gegarandeerd zijn. Rally’s worden niet gewonnen door harde slagen of techniek, maar door tactische zetten gedurende de rally. Hierdoor raken velen al verslingerd aan de sport na de eerste paar potjes.

Het is makkelijk aan te leren en met de video’s online die de meeste spectaculaire rally’s en tonen, wil elke spelers een steeds betere bandeja, vibora, bajada, chiquita, contra pared of smash de kooi uit spelen. Padel is een sport die op ieder niveau van jong tot oud goed is te leren en te spelen is. En door het compactere speelveld en het gemak van spelen, is de kans op blessures een stuk kleiner dan bij andere intensieve sporten. En hoe mooi is het als je al een lekkere tennis basis hebt. Dat maakt het nog makkelijker om de sport onder de knie te krijgen.

Padellen bij T.C. Capelle

Momenteel heeft TC Capelle twee padelbanen die zijn opgeleverd volgens de nieuwste internationale standaard. Met deze banen was TC Capelle de eerste vereniging in Capelle aan den IJssel die, naast tennis, ook padel kan aanbieden aan haar leden. Plannen voor uitbreiding zijn al verder gevorderd. Zodra concrete plannen rond zijn, melden we het zo snel als mogelijk. Tot die tijd genieten we op alle momenten van de dag van onze prachtige banen. En het voordeel; bij TC Capelle zijn er geen aparte lidmaatschappen voor tennis of padel. Dus is de padelbaan bezet, kan je altijd een balletje tennissen. Ieder lid kan dus met hetzelfde lidmaatschap zowel tennissen als padellen. Onze banen zijn daarom ook niet extern te huren. 

Gemakkelijk te leren

Padel kenmerkt zich niet door technische slagen, achterzwaaien, topspin en aces, maar door tactisch het spel op te bouwen tot het punt gewonnen is. Hierdoor is padel voor iedereen heel gemakkelijk te leren en te beoefenen. Onze clubtrainers van Pointz Sports staan voor alle leden klaar voor lessen, clinics en privé lessen. Heb je nog geen racket? Ook geen probleem. De trainers hebben altijd voldoende rackets bij zich om te lenen. Ga voor meer informatie over lessen naar de website van Pointz Sports.

Huishoudelijke mededelingen

De banen kunnen worden afgehangen op dezelfde wijze als bekend van de tennisbanen. Je kiest hiervoor baan 15 en 16. De speeltijd per beurt is 60 minuten. Achter de bar zijn een aantal leenrackets beschikbaar voor degenen die eerst het spelletje willen proberen. Vanzelfsprekend wordt er verwacht dat hier voorzichtig mee wordt omgegaan. Breng de rackets direct nadat je word afgehangen terug naar de bar.

Er zijn al veel actieve padelspelers op TC Capelle. Daar zijn we heel blij mee. Dit zorgt er wel voor dat de courante tijden (doordeweeks van 18:00 – 23:00 uur, weekend vrnl in de ochtend) vrij snel zijn volgeboekt. Overdag of in middagen van de weekenden is er vaak nog voldoende ruimte. Let er wel even op of er evenementen zijn (toernooien, competitie, clinics, les).

Padelcommissie

Padel heeft de aandacht bij onze padelcommisie. Zijn er vragen, tips, opmerkingen of heb je goede ideeën? We horen het graag! Stuur dan ajb een berichtje naar padel@tccapelle.nl of vraag het een van de commissieleden als je  op de club bent.

Link naar subpagina Padelcommissie: https://www.tccapelle.nl/clubinformatie/commissies/padel-2/