Padel bij TC Capelle

Padel informatie

Op TC Capelle liggen twee padelbanen volgens de nieuwste internationale standaard. Met deze banen is TC Capelle de eerste vereniging in Capelle aan den IJssel die naast tennis ook padel aan haar leden kan aanbieden.

Padel kent in Nederland de laatste jaren een opmars maar is met name in Spaanssprekende landen al decennia een hit. In Spanje is de sport de nummer twee sport na voetbal. De video’s die online op onder andere YouTube te vinden zijn tonen veelal absurde rally’s en enorm snelle slagenwisselingen. Padel is echter een sport die op ieder niveau van jong tot oud goed is te leren, te spelen en daarnaast minder kans op blessures geeft dan andere intensieve sporten. Juist voor tennissers is het wat gemakkelijker om de sport onder de knie te krijgen. Niet verwonderlijk dat de sport ook in Nederland enorm in populariteit toeneemt.

Wat is padel?

Hoewel padel echt een unieke sport is kun je aan de baan, de glazen wanden en het racket zien dat het raakvlakken heeft tennis, squash en ook met beachball. Twee teams (bijna altijd dubbels!) spelen tegen elkaar op een mini- tennisbaan die is omringd door glas- en gaas hekwerk. Dit glas en het hekwerk mag worden gebruikt in het spel, waardoor padel een unieke meerdimensionale sport is, waarbij spectaculaire punten op ieder niveau gegarandeerd zijn. Rally’s worden niet gewonnen door harde slagen of techniek, maar door tactische zetten gedurende de rally. Hierdoor raken velen al verslingerd aan de sport na de eerste paar potjes.

Gemakkelijk op te pakken!

Zoals gezegd kenmerkt padel zich niet door technische slagen, achterzwaaien, topspin en aces, maar door tactisch het spel op te bouwen tot het punt gewonnen is. Hierdoor is padel voor iedereen heel gemakkelijk te leren en te beoefenen. Een enkele clinic waarin men bekend raakt met de regels, de rackets en de kooi, maakt het al mogelijk om vervolgens partijtjes te kunnen spelen met vrienden, waarbij de tennisniveaus geen rol meer spelen. Hiermee is padel een uitermate laagdrempelige sport voor beginners van alle leeftijden. Binnen enkele uren speel je al een leuke actieve partij.

Padellen bij TC Capelle

Er is geen apart lidmaatschap voor leden die alleen willen padellen. Je bent gewoon lid van één vereniging met tennis- en padelbanen.  Padel spelen is alleen mogelijk voor reguliere leden (niet voor de zomer en wintertennisleden). Meer informatie over lid worden kan je hier vinden.