KNLTB-competities

Bij TC Capelle wordt er door de senioren zowel in het voorjaar als in het najaar deelgenomen aan de KNLTB competities. Klik de knop hieronder voor de KNLTB teamkalenders en de uitslagen. Je hebt hiervoor een account nodig. Dat kan je aanmaken met deze link.

Mijn KNLTB

 

Vrijdagavondcompetitie veranderd in 2022: Om de week en 5 speeldagen
De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder.  Vorig jaar heeft de KNLTB onderzoek gedaan naar mogelijke oplossingen. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken zal er met ingang van 2022 tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond ‘om de week’ worden gespeeld.

Wat houdt ‘Om de week spelen’ op vrijdagavond precies in?

  • Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams én 8&9 Tennis starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 1 april; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 8 april.
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set.
  • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de vereniging zoveel mogelijk te beperken.
  • De totale organisatie op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken.

De speeldata van de voorjaarscompetitie 2022 kan je hier vinden. Inschrijven kan via deze link.

Verkort & compact spelen
Voor alle dubbelpartijen (Dames Dubbel, Heren Dubbel en Gemengd Dubbel) geldt Verkort Spelen: er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak, en daarmee ook de partij, is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient op de KNLTB-website ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.

Invallen in een competitie?
Word je gevraagd om in te vallen in een competitieteam? Let even op of dat mag volgens de KNLTB-regels. De KNLTB heeft de invallersregeling versoepeld en nu is het voor veel spelers niet meer nodig om dispensatie aan te vragen. Competitiespelers mogen een onbeperkt aantal keren per week competitie spelen voor hun vereniging, mits de speler niet meer dan éénmaal uitkomt in een hoger geklasseerd team. De bandbreedte om te kunnen spreken van een hoger of lager geklasseerd competitieteam, is 2,0.

Twijfel je of je wel mag meedoen? Stuur dan een email naar competitie@tccapelle.nl .