Labeltennis

Bij TC Capelle wordt er op een aantal vaste tijden in de week “gelabeld”. Labellen houdt in dat men zich op basis van vrije inloop meldt bij de organisatie en zijn / haar KNLTB-pas inlevert. Uit alle passen worden dubbelteams gevormd, waarbij er getracht wordt voor iedereen een gelijke partij te organiseren. Deze vorm van tennissen is op onze vereniging erg populair en kan, zeker op de woensdagavond, ertoe leiden dat men soms een ronde moet overslaan. Hieronder de verschillende “labels”:

Labelmiddag (maandag en donderdag)

Op de maandagen en donderdagen wordt er op TC Capelle overdag ook gelabeld. Deze labelmiddagen zijn toegankelijk voor alle dames en heren seniorleden en dagleden van alle niveaus. Doel van de label is met name gezelligheid en een leuke pot tennis. Uiteraard wordt er geprobeerd om voor iedereen leuke potten tennis neer te zetten van gelijkwaardige teams, het is hiervoor wel noodzakelijk dat iedereen uiterlijk 10 minuten van tevoren aanwezig is. In de zomer wordt gespeeld op maandag- en donderdagmiddag van 13:00 tot 15:15 uur. Er worden 3 rondes van ongeveer 45 minuten gespeeld. Er zijn 6 banen voor de label beschikbaar, 4 banen buiten en 2 banen in de overkapping. Indien alle banen vol zijn zal er een ronde gewacht moeten worden. In de winter wordt van 13:30 tot 15:00 uur gespeeld en bij slecht weer is dit in de overkapping.

Tijdens de wintermaanden, oktober tot en met maart kunnen bij regen of kou de wedstrijden naar de overkapping worden verplaatst op maximaal 4 banen. Er is dan wel een eigen bijdrage van € 6,-  verplicht;

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janny Versnel.

Labelavond (woensdag)

De label is de ideale manier om een avondje lekker en gezellig te tennissen en vooral ook om andere clubleden te leren kennen. Het maakt daarbij niet uit of je al lang tennist of pas lid bent geworden, en of je nu alleen komt, of met je (tennis)partner, iedereen kan op de labelavond komen tennissen. Zeker voor nieuwe leden die nog geen vaste tennisgroep / tennispartner hebben is dit de manier.

Omdat we op ons park all weather banen hebben gaat de label in de wintermaanden ook gewoon door. Vanaf 1 april tot 1 oktober mogen wij voor de label ook gebruik maken van de binnenbanen. Er kan dan ook met slecht weer worden getennist.

Hoe werkt het:

  • Elke woensdag vanaf 19:30 uur wordt er gelabeld. Er worden 4 ronden ingedeeld. Elke speelronde bestaat uit een wedstrijd van 45 minuten. (19:30 – 20:15 – 21:00 – 21:45 )
  • Bij binnenkomst lever je je KNLTB pas in bij de organisatie. Er worden dan dubbelspelduo’s gemaakt op basis van speelsterkte. Je speelt dus met en tegen eigen clubgenoten die een vergelijkbaar speelniveau hebben.
  • Je bepaalt zelf hoeveel ronden je meespeelt. Je kunt dus ook in de 2e, 3e of 4e ronden instromen. Of na een rondje er mee stoppen / pauzeren. Dit doe je door je pas (voor je aan de wedstrijd begint) om te draaien. Als je je pas niet omdraait dan wordt je voor de volgende ronde weer ingedeeld.
  • Alle banen worden op de woensdagavond door de labellaars gebruikt. Er kan dus niet vrij getennist worden.

Graag ontmoeten wij jullie op de label en hopen op een hoop sportieve en gezellige avonden.

Het Labelteam,
Patrick van Gammeren en Lisette Sedoc.