Algemeen

De club

TC Capelle is in februari 2011 opgericht en behoort tot de grootste tennisclubs van de regio Rotterdam. De club telt ruim 1100 leden, waarvan ongeveer 200 jeugdleden en 900 senioren. De club is opgezet als een echte vereniging voor en door leden, waarin het gaat om het met elkaar draaiend houden van de club. De vrijwilligers spelen in de club een essentiële rol. In de club is er evenwicht tussen de activiteiten, tussen recreatief tennis en competitie-tennis. Toptennis heeft in de club geen prioriteit. Er zijn regels voor de verdeling van de banencapaciteit tussen recreatief- en competitietennis, tennislessen, jeugd-tennis en evenementen. Sinds 2021 heeft de club ook de beschikking over 2 padelbanen waardoor de leden ook kunnen padellen (is onderdeel van het lidmaatschap).

Accommodatie

TC Capelle beschikt over een prachtig clubhuis dat verhoogd tussen de banen is gesitueerd. Hierdoor is er vanuit het clubgebouw en het grote terras rondom, zicht op alle buitenbanen. Eenmaal binnen tref je de prachtige bar met daarachter de ruime keuken. Beide zijn voorzien van de modernste apparatuur. De bar is in eigen beheer. TC Capelle is een cashless vereniging. Alle betalingen aan de bar, maar ook de losse verhuur van banen worden gedaan via contactloos betalen of via pinbetaling.

Aan de achterzijde van het clubgebouw bevindt zich de lounge. Dit gedeelte is voor leden, door middel van hun KNLTB-pas, ook toegankelijk buiten de openingstijden van de bar. De lounge biedt toegang tot de moderne kleedkamers en toiletten, het afhangbord, snoep- en drankautomaten en de 6 tennisbanen in de overkapping.

De club heeft de beschikking over 14 verlichte smashcourt tennisbanen met een all-weather ondergrond en 2 verlichte paddlebanen. Zes van de tennisbanen zijn permanent overdekt, zodat bij TC Capelle echt het gehele jaar door getennist kan worden. Het hele kalenderjaar zijn alle buitenbanen beschikbaar voor de leden. De 6 overdekte banen zijn van 1 april tot 1 oktober voor alle leden beschikbaar en worden in de winterperiode, vanaf 1 oktober tot 1 april, verhuurd. Voor de jongere tennissers of toeschouwers zijn er 2 minibanen, een outdoor tafeltennistafel, schommels en voetbalgoals.

Trainingsscholen

Op TC Capelle zijn verschillende tennisscholen actief, Tennisschool Alexander Hellinga, Mejor Sports van Hans Levering en Tennisschool Selma Andrade. Daarnaast is SimonPadel aanwezig voor het verzorgen van de padeltrainingen. De trainingsscholen hebben een belangrijke taak in de club. Zij dragen de centrale waarden van de vereniging uit. Er zijn concrete meerjarige afspraken tussen de club en de trainingsscholen.

Missie

De missie van TC Capelle is om een actieve transparante vereniging te zijn voor iedereen, met betrokken leden waarbij de continuïteit gewaarborgd wordt door een evenwichtig ledenbestand. TC Capelle wil al zijn leden de mogelijkheid bieden om onder plezierige omstandigheden te kunnen tennissen en padellen op recreatief of desgewenst op hoger niveau.

Waarden en normen

De club hecht aan de waarden: respect, warmte, plezier, gezelligheid, openheid, veiligheid, sportiviteit, vriendschap, zelfvertrouwen en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

De Tennisclub Capelle dient toegankelijk te zijn voor alle lagen en groepen van de bevolking. Er dient een balans te zijn tussen de verschillende groepen (naar o.a. sekse, afkomst, inkomen, leeftijd). Voor toegankelijkheid zijn onder meer van belang: de hoogte van de contributie, de prijzen van de consumpties in de kantine en het hanteren van normen en waarden door al onze leden.

Om de missie te verwezenlijken zijn een effectieve vrijwiligersorganisatie, goede communicatie en een top-accommodatie nodig.

Toekomst

De toekomst van de vereniging houdt in dat er in 2030 nog steeds zo’n 1000 leden zijn, dat de club nog steeds een vrijwilligersorganisatie en een community is, met bloeiende senior- en jeugd-activiteiten. Er is evenwicht tussen recreatief tennis en competitietennis en dit geld ook voor padel. Op financieel gebied is de club gezond en iedereen komt er graag!