Wintercompetities

Bij TC Capelle worden er zowel ’s zomers als ’s winters diverse interne competities gespeeld. Geen van deze competities zijn van invloed op de dynamische speelsterkte, maar allemaal hebben zij als doel om op een gezonde, sportieve wijze de onderlinge strijd aan te gaan. Hieronder vind je meer informatie omtrent deze competities.

Heren wintercompetitie

Competitie met een geschiedenis

De herencompetitie in de winter op zaterdag is ontstaan bij tennispark ’s-Gravenhout meer dan 25 jaar geleden. Nadat dit tennispark stopte is de competitie verhuisd naar tennispark Victoria om daarna weer te verhuizen naar tennisstadion Ommoord. Sinds de realisatie van het tennispark van TC Capelle wordt deze competitie hier gespeeld.

Wanneer wordt er getennist

De competitie wordt om de twee weken gespeeld van 1 oktober t/m 31 maart op zaterdagen van 13.00 – 17.00 uur. De wedstrijden duren elk exact een uur en wanneer de zoemer gaat stopt de wedstrijd direct. Na afloop wordt er namens de organisatie een bittergarnituur aangeboden en wordt er onder het genot van een drankje nog nagepraat over de gespeelde wedstrijden.

Wat is het doel

De competitie heeft als belangrijkste doel gezelligheid, maar daarnaast wil iedereen graag van elkaar winnen en spelen om de titel. Dat maakt het elke 14 dagen weer een spannende competitie.

De eerste 11 keer spelen alle teams een keer tegen elkaar. Daarna wordt de stand opgemaakt en vindt er nog een play-off plaats van de bovenste 4, middelste 4 en de laatste 4 teams. De laatste zaterdag wordt afgesloten met gezamenlijk buffet en de prijsuitreiking.

Voor wie is het

Voor teams die minimaal uit 4 heren bestaan die spelen op het niveau dat varieert van een goede 7 t/m een 4. Belangrijk is dat alle deelnemers na afloop een leuke partij hebben gespeeld.

Aanmelden 

Je kan je aanmelden bij wintercompetitie@tccapelle.nl Als er geen plaats is dan zetten we je op de wachtlijst. Mocht je geen team kunnen samenstellen kun je je ook aanmelden. De huidige teams zijn namelijk altijd op zoek naar extra teamleden en/of invallers.

Mix wintercompetitie

Competitie met een geschiedenis

De mixcompetitie in de winter op zondag is ontstaan bij tennispark Zevensprong. Sinds de realisatie van het tennispark van TC Capelle wordt deze competitie hier gespeeld.

Wanneer wordt er getennist

De competitie wordt gespeeld tussen 1 oktober en 31 maart elke zondag van 13.00 – 17.00 uur. Men speelt om de week, er is een A- en een B-poule (2 x 8 teams). Na afloop wordt er namens de organisatie een bittergarnituur aangeboden om de wedstrijden nog even door te nemen onder het genot van een drankje.

Wat is het doel

De competitie heeft als belangrijkste doel gezelligheid maar daarnaast wil iedereen graag van elkaar winnen en dat maakt het elke week  weer spannend. De eerste 7 keer spelen alle teams één keer tegen elkaar. Daarna wordt de stand opgemaakt en vindt er nog een play-off plaats van de bovenste 4 en de onderste 4 teams. De laatste zondag wordt gezamenlijk afgesloten met een buffet.

Voor wie is het

Voor teams die minimaal uit 2 heren en 2 dames bestaan die spelen op het niveau dat varieert van een goede 7 tot en met 5/6. Je hoeft voor deze competitie geen lid te zijn van TC Capelle. Belangrijk is dat alle deelnemers na afloop een leuke partij hebben gespeeld.

Aanmelden

Je kan je aanmelden bij wintermix@tccapelle.nl  Als er geen plaats is dan zetten we je op de wachtlijst. Mocht je geen team kunnen samenstellen dan kan je je ook aanmelden. De huidige teams zijn namelijk altijd op zoek naar extra teamleden en/of invallers.

Koppelcompetitie

De koppelcompetitie start direct na de herfstcompetitie en vindt iedere twee weken plaats gedurende 7 weekenden. Als koppel speel je de ene week van 13:00 tot 15:00uur, van 15:00 tot 17:00uur of van 17:00uur tot 19:00uur. Je speelt 2 x 1 uur achter elkaar. Er wordt gespeeld door vaste koppels in een gemende samenstelling (GD) in drie poules van 12 koppels. Alle poules zijn ingedeeld op dezelfde mix van sterktes.

Na de eerste vier wedstrijddagen wordt de balans opgemaakt en stromen de nummers 1 t/m 4 van elke poule naar poule A, nummers 5 t/m 8 naar poule B en nr. 9 t/m 12 naar poule C. De laatste 4 wedstrijddagen wordt gestreden om het kampioenschap van de poule. Er zijn in elke poule 3 prijzen te vergeven.

Er is een maximaal aantal koppels van 36. Indien je geen partner hebt kun je je ook aanmelden als invaller, er is regelmatig plaats.

De koppelcompetitie staat bekend als de gezelligste interne competitie van de vereniging.

Voor meer informatie of voor het inschrijven kun je mailen naar koppelcompetitie@tccapelle.nl.