Tenniskids Competitie

KIA TENNISKIDS COMPETITIE

Voor de jongste kinderen is er de Kia Tenniskids competitie. Deze competitie is voor kinderen tot en met 12 jaar. De nadruk in deze competitie ligt vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken. In totaal doen ongeveer 25.000 kinderen mee aan de leukste competitie van het jaar!

Wedstrijdprogramma, stand en uitslagen

Op MijnKNLTB kun je bekijken wanneer en waar je moet spelen in de Kia Tenniskids competitie. Ook vind je daar alle uitslagen en standen in jouw poule. De stappenplannen voor de Rode en Oranje competitie en de Groene competitie laten precies zien hoe je de indeling kan vinden.

Spelregels

Hoe werkt de puntentelling in Kia Tenniskids competitie? Check de spelregels!

Rode, Oranje en Groene competitie

De Kia Tenniskids competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie. Deze competities zijn gekoppeld aan de Tenniskids kleur waarin een kind speelt. In de Kia Tenniskids competitie spelen kinderen op zondagochtend een aantal (korte) wedstrijden tegen kinderen van andere tennisverenigingen in de buurt.

Voor de Kia Tenniskids competitie geldt dat ook kinderen die één jaar jonger of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijden mogen deelnemen aan de competitie. Daarnaast kan door de Verenigingscompetitieleider (in overleg met de tennisleraar) leeftijdsdispensatie aanvragen voor een jeugdspeler. Dispensatie kan worden aangevraagd voor zeer talentvolle kinderen of voor kinderen die nog niet toe zijn aan een stap omhoog.

Rode competitie (t/m 8 jaar)

 • Een competitiedag duurt gemiddeld 1 uur.
 • Kinderen spelen in de Rode competitie enkelpartijen.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
 • Een competitieteam kan de winnaar van de dag worden.

Oranje competitie (8 t/m 10 jaar)

 • Een Oranje competitiedag duurt gemiddeld 2 á 2½ uur.
 • Kinderen spelen in de Oranje competitie enkel- en dubbelpartijen.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
 • Iedere speeldag wordt een team binnen de poule dagwinnaar. Op MijnKNLTB vind je de wedstrijdresultaten.

Groene competitie (10 t/m 12 jaar)

 • Een competitiedag bij Groen duurt ongeveer 3 uur.
 • Kinderen spelen in de Groene competitie enkel- en dubbelpartijen.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar en mét en tegen elkaar.
 • Elke week speelt het team tegen een team van een andere vereniging.
 • Er worden tijdens een competitiedag 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen gespeeld.
 • Alle wedstrijduitslagen worden weergeven op MijnKNLTB. Het team dat aan het einde van de competitie op de eerste plek in de poule staat, is kampioen.

Speeldagen

De Rode competitie en de Oranje competitie bestaan uit vijftien speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Voor kinderen die in Groen tennissen is er een voorjaar- en najaarscompetitie: de Groene competitie. Ook kunnen kinderen uit de provincies Noord-Brabant, Limburg en Noord-Holland meedoen aan de Wintercompetitie. De speeldata van alle competities kun je via de downloads onderaan op deze pagina bekijken.

Inschrijven

25.000 kinderen doen al mee aan de Kia Tenniskids competitie. Of je nu net begonnen bent of al langer tennist, het maakt niet uit. De Kia Tenniskids competitie is er voor iedereen! Wil jouw kind meedoen en zo nóg meer plezier in tennissen krijgen? Vraag dan bij jouw vereniging, bijvoorbeeld bij de tennisleraar of de functionaris Tenniskids, naar de mogelijkheden.

Het inschrijven voor de competitie loopt ook via jouw vereniging. Informeer bij de tennisleraar of de jeugdcommissie van jouw vereniging hoe en wanneer je je voor de competitie kan inschrijven. Iedere vereniging hanteert namelijk een andere manier en periode van inschrijving. Nadat jouw vereniging alle competitiespelers heeft ingeschreven gaat de KNLTB een indeling maken. De indeling wordt vervolgens op MijnKNLTB gepubliceerd.

Heb je vragen? Voor vragen over Tenniskids kun je de trainers aanspreken of terecht bij de jeugdcommissie via jeugd@tccapelle.nl

Inschrijven tenniskids en jeugdcompetitie