Tenniskids Competitie

 

Voor alle jeugd tot +/- 14 jaar die tennissen op mini-, 3/4 of hele baan. Iedereen kan meedoen. Ook als je nog niet zo goed kunt kennissen!

Informatie:

Uitgebreide informatie over de Tenniskids competitie is te vinden op  www.tenniskids.nl. De bedoeling is om alle kinderen – naast de reguliere tennistraining– ook korte wedstrijdjes te laten spelen, opdat ze het geleerde in de praktijk kunnen brengen.

Voor wie is Tenniskids? Voor alle kinderen van 5 tot 14 die op een mini (rood), driekwart (oranje) of hele baan (groen) spelen.

  • Vanaf +/- 4 jaar: je speelt mini
  • Vanaf +/- 6 jaar: de trainers delen je in op mini of driekwart
  • Vanaf +/- 8 jaar: je speelt driekwart (oranje) of hele baan (groen)

Iedereen kan dus meedoen, ook als je nog niet zo goed kan tennissen!

Hoe gaat Tenniskids? De kinderen worden in overleg met hun trainers ingedeeld in teams rood (mini), oranje (driekwart) of groen (hele baan).

  • Een rood team bestaat uit minimaal 2 tot maximaal 12 spelers. Samen met andere clubs (die ook met 2 tot 12 spelers zijn) worden alle kinderen in groepjes verdeeld en speel je korte wedstrijdjes tegen elkaar (1-0, 2-0 etc. tot de 7). De eerste bij 7 punten wint.
  • De “oranje” kinderen spelen om 4 gewonnen games en wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij een 40-40 stand. Bij een 3-3 stand in games wordt een beslissende game gespeeld (geen tiebreak). Serveren mag bovenhands en onderhands (als de bal maar niet eerst stuit), met een tweede servicebeurt als de eerste poging fout gaat. Bij een oneven gamestand wordt er gewisseld van speelhelft.
  • Als je groen speelt dan speel je op zondag. Je team bestaat uit minimaal 4 spelers. Je speelt gedurende 7 zondagen steeds tegen 1 ander team van een andere club. Je speelt om 2 gewonnen verkorte sets (tot de 4 games i.p.v. 6). Bij 40-40 is het winnend punt en de derde set is een reguliere tie-break tot 7 punten met 2 punten verschil.

Heb je vragen? Voor vragen over Tenniskids kun je de trainers aanspreken of terecht bij de jeugdcommissie via jeugd@tccapelle.nl

Inschrijven tenniskids en jeugdcompetitie