Tenniskids

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Het nieuwe KNLTB systeem is in 2013 een geïntroduceerd en geïmplementeerd.  Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. Plezier en samenspel, daar draait het om bij Tenniskids.

Sindsdien worden de jeugdcompetities tot  +/- 12 jaar op zo’n manier ingedeeld dat kinderen vast in een bepaalde kleur spelen. De kleur geeft aan op welke baanlengte en met welke bal er gespeeld wordt.

Binnen Tenniskids:

  • Spelen kinderen al heel snel wedstrijdjes;
  • Worden kinderen meteen opgenomen in een team;
  • Leren kinderen op een leuke manier de juiste techniek;
  • Ontwikkelen zij zich met het racket en daarnaast in hun algehele coördinatie, sport- en wedstrijdbewustzijn.

Naast de uitdagende trainingen is er ook een gevarieerd wedstrijdaanbod waaraan kinderen het hele jaar door vaak als team kunnen deelnemen.

BLAUW, ROOD, ORANJE EN GROEN

Tenniskids is volledig afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van een kindDit zie je terug in de vier verschillende fases, Blauw, Rood, Oranje en Groen, waaruit Tenniskids bestaat. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten, waardoor kinderen tennis snel leren spelen.

Tenniskids Blauw

Voor de jongste kinderen is er Tenniskids BlauwIn deze eerste fase maken kinderenvan 4 tot jaar oud, kennis met de basis van tennis en de tennisvereniging. Door middel van speelse oefeningen ontwikkelen zij de eerste bal- en racketvaardigheden. De oefeningen, zoals tikspelletjes en balspelletjes met en zonder racket, zijn speciaal afgestemd op de leeftijd en de belevingswereld van een kind.

Tenniskids Rood

In Tenniskids Rood maken kinderen, tot en met 8 jaar oud, verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze doen mee aan leuke activiteiten op de vereniging en spelen samen met hun team korte wedstrijdjes in de Rode competitie. Ook kunnen zij meedoen aan Tenniskids toernooitjes, die vaak maar een dag(deel) duren.

In Rood spelen de kinderen met een zachte rode bal op een minibaan.

Tenniskids Oranje

In Tenniskids Oranje wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen zijn in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar oud en leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Kinderen die spelen in Oranje kunnen wedstrijdjes spelen door samen met hun team mee te doen aan de Oranje competitie. Ook kunnen ze deelnemen aan Tenniskids toernooitjes. Dit zijn vaak eendaagse toernooitjes, die door het hele land georganiseerd worden. De wedstrijdjes in Oranje duren net iets langer dan in Rood.

In Oranje spelen kinderen met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan.

Tenniskids Groen

In de laatste fase, Tenniskids Groen, bereiden de kinderen zich voor op het ‘hele baan’ tennis. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld, maar ook de atletische vaardigheden. Kinderen die in Groen tennissen zijn in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar oud. In Groen worden de wedstrijden langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol. De competitie die bij deze fase hoort heet de Groene competitie. De Tenniskids toernooitjes die voor kinderen in Groen worden georganiseerd zijn vaak over meerdere dagen verspreid. Deze Groene toernooitjes zijn soms ook gekoppeld aan een open junioren toernooi.

Kinderen die in Groen tennissen spelen met een langzame groene bal op een hele baan.

Tenniskids ouderfolder

Wil je nog meer lezen over de verschillende kleuren? Meer informatie over Tenniskids Blauw, Rood, Oranje en Groen lees je in de Tenniskids Ouderfolder.

 

Heb je nog andere jeugdrelateerde vragen, mail naar jeugd@tccapelle.nl

Tenniskids

Inschrijven kan met de knop hieronder:

Inschrijven tenniskidscompetitie