Tenniskids

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. Plezier en samenspel, daar draait het om bij Tenniskids.

 

Binnen Tenniskids:

  • Spelen kinderen al heel snel wedstrijdjes;
  • Worden kinderen meteen opgenomen in een team;
  • Leren kinderen op een leuke manier de juiste techniek;
  • Ontwikkelen zij zich met het racket en daarnaast in hun algehele coördinatie, sport- en wedstrijdbewustzijn.

Naast de uitdagende trainingen is er ook een gevarieerd wedstrijdaanbod waaraan kinderen het hele jaar door vaak als team kunnen deelnemen.

Tenniskids regels

Het nieuwe KNLTB systeem is in 2013 een geïntroduceerd en geïmplementeerd. Sindsdien worden de jeugdcompetities tot  +/- 14 jaar op zo’n manier ingedeeld dat kinderen vast in een bepaalde kleur spelen. De kleur geeft aan op welke baanlengte en met welke bal er gespeeld wordt.

Onderstaande indeling wordt vanaf januari 2017 aangehouden:

 

Rood kids

2013 Tenniskids regels 2 rode kidsDit zijn kinderen in de leeftijd tot en met 9 jaar. Zodra kinderen er speltechnisch aan toe zijn, is het mogelijk om over te gaan naar een oranje baan. Op de rode baan wordt gespeeld met rode zachte ballen (stage 3 ballen). De telling is eenvoudig, 1-0, 2-0 tot de 7.

 


O
ranje kids

2013 Tenniskids regels 3 oranje kidsOranje kids zijn kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 13 jaar. Veel kinderen beginnen op een latere leeftijd en dus is het goed dat er de mogelijkheid blijft bestaan dat die kinderen tot en met 13 jaar in oranje spelen. Op de oranje baan wordt gespeeld met oranje zachte ballen (stage 2 ballen). Er worden per wedstrijd 5 games gespeeld inclusief BPS (Beslissend Punt Systeem.

 

Groen kids

2013 Tenniskids regels 4 groene kidsVanaf dat in overleg met de trainers kinderen daar aan toe zijn, is het mogelijk om met de groene bal (stage 1 ballen) op de groene baan te spelen. Dit kan in KNLTB wedstrijden tot en met het 14de jaar. Er wordt gespeeld om 2 gewonnen korte sets (tot en met 4 games).

 

 

Afbeeldingsresultaat voor geel veld tennisVanaf 10 jaar is het pas mogelijk om tijdens competities met de gele (traditionele) bal te spelen. Voor kinderen jonger dan 10 jaar is dit niet mogelijk behalve als ze deelnemen aan de Jeugd Ranglijst Toernooien. De Jeugd Ranglijst Toernooien worden gespeeld met de gele bal.

 

 

Voor meer informatie: klik de knop hieronder

Tenniskids

Inschrijven kan met de knop hieronder:

Inschrijven tenniskids rood/oranje/groen