Nieuwjaarstoespraak

Beste leden en familieleden

Namens het bestuur heet ik u allen van harte welkom op deze nieuwjaarsreceptie!

Op onze nieuwjaarsreceptie is het een goed gebruik dat we met elkaar het glas heffen en waarin we even terugkijken naar het jaar dat we achter ons laten en het jaar dat komen gaat. Het jaar 2023 was wederom een prima jaar voor TC Capelle.

Als club doen we het nog steeds goed.  Financieel gezien was 2023 wederom een goed jaar en met het ledenaantal gaat het ook goed. We hadden zo’n 1220 leden eind december, een nieuw record! Inmiddels zijn de contributiefacturen al verstuurd voor 2024 en op dat moment zeggen de meeste leden op, zo’n 150 stuks, dus we starten het nieuwe jaar met zo’n 1070 leden. Dit lijkt veel maar de uitstroom van leden is bij ons zo’n 13% wat onder het landelijk gemiddelde van 15% ligt. Komend jaar verwachten we weer zo’n 150 nieuwe leden. Deze nieuwe leden worden toch vooral lid van onze club omdat we nog steeds het mooiste tennispark in de omgeving zijn en omdat het hier zo gezellig is. En die gezelligheid maken we met ons allen als vrijwilligers en die gezelligheid moeten we vooral koesteren. Het bestuur wil daarom alle vrijwilligers nogmaals bedanken voor hun inzet in 2023 en we hopen dat we in 2024 weer op jullie inzet mogen rekenen!

Zoals jullie weten zijn we bezig met de uitbreiding van de padelbanen. Hier hebben we in oktober een informatieavond over gehouden om uit te leggen waar we staan. Inmiddels zijn we bij de wethouders langs geweest om ons plan en wensen toe te lichten. Helaas zijn we daar wel tegen een muur op gelopen. De gemeente staat niet te springen om mee te doen met ons uitbreidingsplan. We zullen dus in 2024 veel energie moeten stoppen om de gemeente in beweging te krijgen. Hierbij helpt het ons niet dat de burgemeester, Peter Oskam waar we een goede band mee hadden, onlangs is vertrokken. Het zal dus een uitdaging zijn en nog veel tijd kosten om de extra padelbanen gerealiseerd te krijgen.

Een ander punt dat jullie misschien al vernomen hadden is dat de KNLTB per 1 januari gestopt is met het uitgeven van de KNLTB-pas. De bond wil dat we vanaf nu alleen nog maar met de digitale pas in de Club-app werken. Hoe je daarmee precies kunt afhangen horen jullie binnenkort. Echter, het bestuur besloten om vanaf nu een eigen TC Capelle ledenpas uit te gaan geven. Deze lijkt veel op de huidige KNLTB-pas en met onze eigen pas kun je ook afhangen, labellen en de poort openen. Er verandert dus eigenlijk niks voor onze leden. Ook de huidige KNLTB-pas blijft gewoon werken.

Rest mij nog om het glas te heffen en namens het bestuur iedereen een gelukkig maar vooral gezond 2024 te wensen. Dat het wederom een heel mooi tennisjaar en padeljaar mag worden!

Ruud Gruson, voorzitter