Nieuwsbrief augustus

1.Clubkampienschappen senioren 2023

Ook dit jaar strijden we weer met elkaar om de titels clubkampioen TC Capelle 2023. De wedstrijden zullen worden gespeeld van 4 september tot en met 10 september. Inschrijven kan voor zowel tennis als padel. Kosten bedragen 7,50 euro per onderdeel. Je kunt voor maximaal twee onderdelen inschrijven. Hou er rekening mee dat de meeste onderdelen in poulevorm gespeeld worden.

Inschrijven kan via deze link.

2.Cheque van 4000 euro voor Voedselbank

TC Capelle heeft dankzij een succesvol verlopen open toernooi een cheque van 4000 euro mogen overhandigen aan de Voedselbank.

Dit jaar besloten de evenementencommissie en de wedstrijdleiding zich gedurende de toernooiweek samen met alle deelnemers in te zetten voor een goed doel. Gekozen werd voor de ‘kindertasjes’ van Voedselbank Capelle aan den IJssel, zodat kinderen in de basisschoolleeftijd niet zonder eten en drinken naar school hoeven.

De opbrengst van verschillende acties tijdens het toernooi, aangevuld door giften van donateurs en het bestuur van de tennisvereniging leidde tot de overhandiging van een mooie cheque – à 4.000 euro – aan de vrijwilligers van de Voedselbank.

Initiatiefneemster Jessica Jonker reikte de cheque namens TC Capelle uit.

3.Nieuwe verlichting voor binnenbanen

Op 28 augustus zal begonnen worden met het aanbrengen van de LED-verlichting in de overkapping. De banen worden paarsgewijs aangepakt. Dit wil zeggen dat er in principe altijd vier banen beschikbaar blijven.

Verwacht wordt dat de werkzaamheden circa zes dagen in beslag zullen nemen. De nieuwe verlichting gaat via bewegingsmelders werken, maar kan ook bediend worden met schakelaars. Uitschakelen gaat op tijd. 10 of 15 minuten geen beweging? Dan schakelt de verlichting automatisch uit.

Het betekent ook dat de verlichting aan zal gaan als je een bal van een lege baan pakt, maar we verwachten dat de besparing desondanks fors zal zijn. Nu blijven de lichten vaak onnodig lang aan. Natuurlijk zorgt het lage wattage van de LED-lichten en lange levensduur eveneens voor forse besparingen.

Firefly zal namens Sportstroom de werkzaamheden uitvoeren. Graag de monteurs niet rechtstreeks aanspreken. Hans van Leeuwen, Bert van Gruijthuijsen en Tom de Vette zullen de boel een beetje in de gaten houden.

In ieder geval bij voorbaat dank voor jullie geduld en medewerking. Na afloop kunnen we met een stuk betere verlichting binnen spelen!

Agenda

  • 28 augustus: start aanleg LED-verlichting
  • 10 augustus: Senior Plus Toernooi
  • 14 t/m 20 augustus: Open Jeugd Toernooi

Het bestuur en de redactie van TC Capelle wensen jullie een mooie maand augustus toe!