Nieuwsbrief April

1. Padelbanen officieel geopend

Op zaterdag 2 april zijn de padelbanen officieel geopend. Het was gelukkig droog weer, wel een beetje koud, maar toch hadden zo’n vijftig personen de moeite genomen om bij de opening aanwezig te zijn. Harriët Westerdijk, sportwethouder van gemeente Capelle aan de IJssel Harriët Westerdijk heeft de banen geopend door het lint onder de feestelijke ballonnenboog door te knippen. Meer informatie en foto’s vind je hier.

 

 

2. Park weer spic en span

Ruim twintig vrijwilligers hebben samen met de GOP, op initiatief van Bert en Anja Gruijthuijsen, ons mooie park weer gereedgemaakt voor het zomerseizoen. Gezien de hoeveelheden sneeuw die de nacht ervoor wareb gevallen, was het toch nog spannend of er voldoende mensen zouden komen en of er buiten nog wat gedaan kon worden. Dat viel reuze mee. Er waren slechts enkele uitvallers en later op de dag was de sneeuw verdwenen en kon er volop buiten gewerkt worden.

De werkzaamheden varieerden van onkruid verwijderen tot luchtroosters schoonmaken, buitenmeubilair schoonmaken, TL-lampen vervangen in de overkapping, keuken en opslag schoonmaken. Te veel om allemaal op te noemen. Belangrijk was dat er voldoende leden bereid waren om deze werkzaamheden op te pakken.

Even belangrijk was de door Bert en Anja verzorgde catering. Voor wat hoort wat. Lekkere hapjes en drankjes als tegenprestatie! Nogmaals dank aan al deze vrijwilligers voor hun inzet en aan Bert en Anja voor de organisatie en lekkere verzorging!

 

 

 

3. Gooi alleen plastic in de oranje bakken

Het inzamelen van de plastic flesjes gaat nog niet zo goed. We hebben hiervoor speciale oranje afvalbakken aangeschaft om ze apart in te zamelen van het andere afval. Het resultaat is, zoals je op de foto al kunt zien, bedroevend.

Er zit veel ander afval in de oranje containers en dit moet er door ons handmatig uitgehaald worden. We moeten de plastic flesjes immers ‘schoon’ aanleveren om geld te krijgen. Je begrijpt dat we op dit (smerige) uitsorteerwerk niet zitten te wachten. We verzoeken dan ook iedereen met klem om geen restafval in de oranje containers te gooien.

We zamelen tot nu toe ongeveer een kwart van de verkochte flesjes in. De statiegeldopbrengst gaat naar een goed doel, The Plastic Soup Foundation. Dat percentage moet toch omhoog kunnen?

 

4. Bar gesloten op eerste paasdag

De bar is eerste paasdag de gehele dag gesloten. Er kan die dag wel de hele dag vrij getennist worden, omdat de zondagscompetitie doorschuift naar maandag. Op tweede paasdag is het dus niet mogelijk om tussen 8.30 en 16.00 uur vrij te tennissen. Padelen is op beide dagen wel mogelijk, omdat er op de paasdagen geen padelcompetitie plaatsvindt.

5. Volg ons ook op Instagram

TC Capelle is ook actief op Instagram. Volg ons op de hoogte te blijven van de állerlaatste nieuwtjes die niet tot de nieuwsbrief kunnen wachten.

Volgen kan hier.

 

 

6. Agenda

  • 17 april: bar gesloten (eerste paasdag)
  • 18 april: zondagcompetitie tennis (tweede paasdag)