Nieuwjaarstoespraak 2019

Beste leden en familieleden,

Namens het bestuur heet ik u allen van harte welkom op deze nieuwjaarsreceptie!

Op onze nieuwjaarsreceptie is het een goed gebruik dat we met elkaar het glas heffen en waarin we even terugkijken naar het jaar dat we achter ons laten en het jaar dat komen gaat. Het jaar 2018 was wederom een goed jaar voor TC Capelle.

De bar heeft prima gedraaid 2018, er is meer omzet gerealiseerd dan in het vorige jaar. Dit is natuurlijk voornamelijk het gevolg van de fantastische zomer die we gehad hebben met heel veel mooie zomeravonden. Het open toernooi was één van de hoogtepunten. Het toernooi zat bommetje vol, er kon geen inschrijving meer bij. Vanwege het mooie weer was het terras iedere avond vol bezet en was het alle dagen supergezellig.

Ook de voorjaarscompetitie is prima verlopen. Hier hebben we wel een probleem voor de komende competitie van 2019. Joris en Ger, die altijd de warme maaltijden op de zaterdag verzorgen stoppen er mee. Joris en Ger, hartstikke bedankt voor jullie inzet de afgelopen jaren! Wij zijn dus nu naarstig op zoek naar vervangers die het van hun over willen nemen. Heeft één van jullie hier misschien zin in om dit te gaan doen voor de club? Of weet je iemand die dat misschien leuk vindt meldt dit dan graag asap bij het bestuur. Dit hoeven niet persé leden van de club te zijn, ook niet-leden van buitenaf zijn van harte welkom. Ook als je een commerciële partij weet die dit tegen een redelijke (vrienden)prijs wil verzorgen, zouden we dit graag van je vernemen. In totaal zijn er iedere zaterdag zo’n dikke 100 maaltijden die gemaakt moeten worden en dat is een behoorlijk aantal.

Wat betreft het ledenaantal hebben we de dalende trend gestabiliseerd, het ledenaantal is nagenoeg gelijk gebleven, in totaal 4 leden erbij. Dat lijkt niet veel, maar is toch het resultaat van een aanwas van 110 nieuwe leden en dat is een mooie prestatie in deze tijd van steeds maar dalende ledenaantallen bij de tennisclubs. Deze nieuwe leden worden toch vooral lid van onze club omdat we nog steeds zo’n mooi park hebben en omdat het hier zo gezellig is. En die gezelligheid maken we met ons allen als vrijwilligers. Het bestuur wil daarom alle vrijwilligers nogmaals bedanken voor hun inzet in 2018 en we hopen dat we in 2019 weer op jullie inzet mogen rekenen!

De plannen voor 2019 zijn dat we een start met de aanleg van Padelbanen willen gaan maken. Zoals jullie weten zijn we hier als bestuur al een heel tijdje mee bezig, maar de laatste tijd zit er wat meer schot in. De gemeente Capelle heeft besloten dat het budget van het “Denk en Doe Mee” fonds onaangetast blijft. Dit budget van 5 miljoen Euro stond ter discussie omdat er financiële tegenvallers zijn in de gemeente, onder meer bij de bouw van het nieuwe overdekte zwembad met sporthal. Dit “Denk en Doe Mee” fonds heeft de gemeente in het leven geroepen omdat het in de gemeente Rotterdam zo’n succes is. In Rotterdam is bijv. de tijdelijke ijsbaan in Kralingen een zeer succesvol voorbeeld dat mede gerealiseerd wordt door financiering vanuit het Rotterdamse fonds. De gemeente Capelle wil dit ook en heeft daarom het “Denk en Doe Mee” fonds opgericht voor ideeën van Capelse burgers ten behoeve van Capelse burgers. Wij hebben bij dit fonds nu een aanvraag ingediend voor de aanleg van 2 Padelbanen. We vragen om 50% subsidie op de aanlegkosten van deze banen. De 1e ronde aanvragen moeten voor 1 februari in gediend zijn en half maart wordt dan door een commissie over deze aanvragen beslist. Onze aanvraag is al ingediend en we hebben goede hoop dat deze succesvol zal zijn. Dit mede omdat onze secretaris Menno zijn oude bekenden bij de gemeente bezocht heeft om te praten over onze wens om Padelbanen aan te leggen. Eén van de huidige wethouders, Ans Hartnagel, was erg positief over onze plannen en dat geeft ons veel vertrouwen over een goede afloop.

Omdat veel van onze leden Padel nog niet kennen, worden er 2 clinics georganiseerd in Rijswijk op zaterdag 26 januari en zaterdag 9 februari, van 15:30 uur tot 17:30 uur. Er kunnen per keer maximaal 24 personen deelnemen dus geef je snel op, want vol is vol. Mocht er echter heel veel belangstelling voor zijn, dan zullen we extra clinics gaan organiseren.

Het plan is dat we op de komende algemene ledenvergadering in maart een formeel besluit kunnen gaan nemen over de aanleg van de Padelbanen en dat we daarna ook een start met de realisatie van de Padelbanen kunnen gaan maken.

Rest mij nog om het glas te heffen en namens het bestuur iedereen een gelukkig maar vooral gezond 2019 te wensen. Dat het wederom een heel mooi tennisjaar (en misschien ook al een beetje Padeljaar) mag worden!

Ruud Gruson, voorzitter