Nieuwsbrief december

1.Schrijf je in voor padel- en tennis-voorjaarscompetitie

De inschrijving voor de padel voorjaarscompetitie sluit eind januari. Ook als je nog geen team hebt en tóch padel voorjaarscompetitie wilt spelen, kun je je nog (individueel) opgeven. De competitieleider zoekt dan een team voor je. Inschrijven voor de padelcompetitie kan hier nog tot en met 22 januari.

Ook voor tennissers is het nog mogelijk om je in te schrijven. De senioren kunnen hier tot en met 25 december terecht. De inschrijving voor de jeugdcompetitie is al gesloten.

2.Plan je clubdiensten in

Zoals jullie wellicht hebben gezien is het weer mogelijk om je clubdiensten (bar of parkonderhoud) voor 2024 in te plannen. Alle leden tussen de 18 en 70 jaar dienen twee clubdiensten te doen óf ze af te kopen.

Heb je per ongeluk een uitnodiging ontvangen en ben je 17 jaar of jonger, ouder dan 70 jaar, commissielid, slapend lid of heb je je lidmaatschap opgezegd, dan kun je deze uitnodiging negeren.

De uitnodigingen zijn verstuurd vanuit het inzetrooster systeem. Heb je onverhoopt geen uitnodiging ontvangen check dan even je junk mail (spam) en anders kun je via ledenadministratie@tccapelle.nl een nieuwe link aanvragen.

Mocht je de tijd niet kunnen vinden en je clubdiensten willen afkopen, dan kan dat hier op onze website. Zoals reeds eerder gemeld heeft het bestuur besloten de afkoop te verhogen naar € 40,00 per clubdienst en een boete van € 40,00 te introduceren voor leden die niet op komen dagen (No-Show) zonder af te melden. Deze verhoging is niet omdat we meer geld willen; integendeel. Het liefst hebben we dat iedereen gewoon zijn diensten draait! Ook is er een reglement voor de clubdiensten opgesteld dat je kunt vinden op onze website.

Mocht je op 15 januari 2024 nog niet aan je verplichting hebben voldaan dan word je pas tijdelijk geblokkeerd tot je clubdiensten zijn gepland of afgekocht.
Heb je hulp nodig met plannen neem dan contact op met ledenadministratie@tccapelle.nl.

3.Oliebollentoernooi

Traditiegetrouw organiseren onze tennisscholen Alexander Hellinga en Mejor in december het Oliebollentoernooi voor de jeugd. Alle jeugdleden zijn op woensdag 28 december welkom in de overkapping om onder genot van lekkere oliebollen samen leuke tennispotjes op eigen niveau te spelen en zo gezellig samen afscheid te nemen van een wederom bijzonder tennisjaar.

Wil je meedoen? Meld je dan van tevoren aan bij de tennisleraren. Dit kan tot uiterlijk 23 december! Het entreegeld € 10,- op de toernooidag graag contant en gepast meenemen.

4.Let op openingstijden van de bar!

De bar is op de volgende feestdagen de gehele dag gesloten:

– Maandag 25 en dinsdag 26 december
–   Maandag 1 januari

Op zondag 24 december is de bar tot 13:00 uur geopend en op zondag 31 december tot 13:00 uur.

Op de kerstdagen en nieuwjaarsdag is het park open en is het mogelijk om van 9:00 tot 17:00 uur te tennissen of padellen. Als de toegangspoort gesloten is, kun je deze met behulp van je KNLTB-pas openen. Graag ook de poort weer dicht doen als je het park verlaat en je de laatste op het park bent.

5.De jeugdcommissie zoekt versterking!

Zoals jullie wellicht weten hebben wij (Jeanine, Ahong en Raymond) het stokje overgenomen van de oude jeugdcommissie. Wij drieën zijn super gemotiveerd om met veel enthousiasme het werk voort te zetten, echter merken we dat 3 personen toch net iets te weinig is om alle taken net zo bevlogen uit te kunnen voeren als onze voorgangers. En we merken dat hierdoor sommige activiteiten minder onder de aandacht worden gebracht of niet georganiseerd kunnen worden, iets wat we natuurlijk zonde vinden!

Want naast de reguliere taken als de organisatie rondom de jeugdcompetities, open toernooien & clubkampioenschappen en clubtrainingen, houden we ons ook bezig met andere superleuke activiteiten. Denk hierbij aan het ouder-kind toernooi (groot succes), het oliebollentoernooi (altijd leuk rondom de jaarwisseling), rood-oranje toernooi (goed voor de aanwas van nieuwe jeugd) en MKMT (Maak Kennis Met Tennis).

Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste ouders/verzorgers/leden/niet-leden die zich samen met ons ook willen inzetten voor de jeugd van TC Capelle en daar hun bijdrage in te willen leveren! Want de jeugd heeft de toekomst, ook bij ons op de vereniging.

Dus lijkt het je leuk om ons te komen versterken, spreek dan één van ons aan op de club of stuur een mailtje naar ons adres jeugd@tccapelle.nl.

6.LED-verlichting overkapping

De verwachting is nu dat de resterende werkzaamheden aan de LED-armaturen (vervangen foutieve onderdelen en aanbrengen bewegingsmelders) in de maand januari plaats zal vinden. Natuurlijk wordt getracht om overlast zoveel als mogelijk te vermijden.

Gezien alle eerdere commotie is de aannemer bereid om heel flexibel met ons om te gaan, maar geheel zonder impact voor de huurders zal het niet kunnen. Graag begrip ervoor. Zoals eerder vermeld gaan we erop vooruit met een betere lichtopbrengst en beduidend lagere stroomkosten!

7.Beschadiging glaswand

Zoals de padellers onder ons al geconstateerd hebben, zijn er bij de padelbanen schoonmaakspullen – zoals wissers om bij nat weer of beslagen ramen deze te zemen – aanwezig. Echter omdat er padellers zijn die de wissers op het kunstgras neerleggen, komt er zand aan te zitten en als je dan probeert te zemen ontstaan er krassen op de glaswand.

Als je goed kijkt, kun je ze al waarnemen. Je zult begrijpen dat dat niet de bedoeling is. Besloten is om de wissers weg te halen met tevens een dringend verzoek aan de padellers om alle gebruikte spullen netjes en schoon terug te leggen/te hangen aan het speciaal daarvoor gemaakte rek.

8.Bedankt voor alles!

Na veel tijd en energie te hebben gestoken in het reilen en zeilen van de padelcommissie, hebben Jeroen Faassen en Rik Uiterwijk kenbaar gemaakt niet langer beschikbaar te zijn voor de padelcommissie. Rik heeft zich gelukkig nog wel een keer beschikbaar gesteld voor de VCL-taken. Via deze weg willen we nogmaals beide heren bedanken voor alles. Hun inzet, daadkracht en humor zal gemist worden.

Ook de pilot van de label op woensdagavond zit er weer op. Wij bedanken Ceciel Grasmeijer en Mark Overbeek voor het enthousiast begeleiden van de labelavond.

De padelcommissie bestaat nu nog uit Menno van Duin (bestuurslid), Stanley Dymanus en Sander Rupke. Nieuwe leden zijn welkom. Heb je interesse om mee te helpen? Stuur dan een mail naar padel@tccapelle.nl.

Agenda

  • Maandag 25 en dinsdag 26 december: Bar gesloten
  • Donderdag 28 december: Oliebollentoernooi
  • Maandag 1 januari: Bar hele dag gesloten
  • Zondag 7 januari: Nieuwjaarsborrel

Het bestuur en de redactie van TC Capelle wensen jullie hele fijn feestdagen toe!