Padel gaat starten

Het gaat er dan toch eindelijk van komen. Na vele vertragingen en teleurstellingen kunnen wij binnen twee weken gebruik gaan maken van onze padelbanen. Het hekwerk staat reeds en deze week wordt aan de beglazing gestart. Daarna zal kan ook ‘het tapijt’ worden neergelegd. De padelrackets kunnen dus ‘uit het vet’. In dit stuk leggen wij een aantal zaken uit hoe een en ander straks in zijn werk zal gaan. Achtereenvolgens komen de volgende onderwerpen ter sprake:
 • padel en contributie
 • clinics
 • padelles
 • padelrackets en -ballen
 • reserveren en afhangen
Padel en contributie
Er komt geen apart lidmaatschap voor leden die alleen willen padellen. Je bent gewoon lid van één vereniging met tennis- en padelbanen. Er is ook geen mogelijkheid (in ieder geval de eerst maanden) om een padelbaan te huren. We gaan eerst kijken hoe het gaat, ook met de bezettingsgraad. Zoals onder het kopje lessen e.a. is aangegeven zijn niet altijd de twee banen beschikbaar voor vrijspelen. Soms zal er les worden gegeven, is er competitie of is er een labelavond. Padel spelen is alleen mogelijk voor reguliere leden (niet voor zomer- en wintertennisleden).
Clinics
Direct na de opening van de banen zullen wij in samenwerking met padelschool SIMON Padel introductieclinics verzorgen. Op deze wijze willen wij alle leden in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de beginselen van padel en natuurlijk met Mike Simon. Opgeven kan als individu, koppel of groep tot maximaal 4 personen. Geef wel alle namen door! De introducties zijn gratis voor alle reguliere- en dagleden en worden gehouden op onderstaande data:
 • Donderdag 22 april van 10:00 – 21:30 uur
 • Zaterdag 24 april van 10:00 – 18:00 uur
 • Zaterdag 1 mei van 10:00 – 18:00 uur

Indien blijkt dat er meer belangstelling is zullen er aanvullende data worden ingepland. Dus twijfel niet en kom kennis maken met padel!

 Inschrijven clinics 

Padelles
In goed overleg met de tennisscholen op de club hebben wij SIMON PADEL aangetrokken voor het verzorgen van de padellessen op TC Capelle. SIMON PADEL wordt vanaf 2016 gerund door de broers Rob en Mike Simon. Samen met hun team hebben zij al ruime ervaring in de padelsport opgedaan. Mike zal de padellessen op TC Capelle gaan opzetten, met zijn enthousiasme en ruime ervaring in het verenigingsleven vertrouwen wij erop dat hij snel een bekend gezicht zal zijn op de club. De lessen worden verzorgd op de donderdag en zaterdag. Inschrijven voor de lessen kan nog tot en met 23 april, als groep of als individu.

 Inschrijven padelles 

Padelrackets en ballen 
Wij willen voor degenen die het spel een keer willen proberen enkele rackets beschikbaar stellen die geleend kunnen worden. Waarschijnlijk zal daar wel een vorm van borg voor moet worden betaald of de verplichting de ledenpas achter te laten bij de bar. Padelballen zijn straks te koop bij de bar. Die kunnen niet geleend worden.

Reserveren en afhangen 
Misschien ben je door de coronacrisis al bekend geworden met het digitaal bekijken van het afhangbord? Op de startpagina van onze website vind je aan de rechterkant een blauwe knop met ‘afhangbord’. Daarop klikkend krijg je een overzicht van alle tennis- en padelbanen. Onderaan de banen zie je daar padelbanen 15 en 16. De twee padelbanen kunnen straks vanuit huis gereserveerd worden met de ClubApp van AllUnited. Dit in tegenstelling tot de tennisbanen, daar er op dit moment maar 2 padelbanen zijn en de enquête en de racketverkoop aantonen dat de belangstelling groot is.
De reserveringsregels (onder voorbehoud) in het kort:

 • tot maximaal 6 dagen vooruit reserveren
 • speelduur is 60 minuten (doorspelen indien niemand na je afhangt mag uiteraard)
 • 4 personen dienen af te hangen per baan
 • maximaal 1 reservering in het systeem per persoon

Uiterlijke 5 min voor de gereserveerde tijd dient er op het afhangbord in het clubhuis bevestigd te worden. Zo niet, is de padelbaan vrij voor anderen. Alle spelers ‘hangen gewoon af’ (KNLTB-pasje door het afhangbord).

Na overleg met KNLTB is besloten met dit systeem te werken zoals diverse clubs van gelijke grootte met een klein aantal padelbanen ook hanteren. Wij zullen de komende maanden de werking hiervan zo goed mogelijk monitoren. Mochten er zaken zijn die jij ervaart of mocht je suggesties hebben dan zijn deze welkom via padel@tccapelle.nl. Waar nodig zal de padelcommissie in overleg met het bestuur de reserveringsregels aanpassen.